Numrat e Urgjences 127 ,128 Zjarrefikesit; 129 Policia

Logohu në Email

Evente

Investim i Grantit Japonez për Përmirësimin e Shërbimit të Urgjencës

Nje investim per mjekesine, ne Spitalin Rajonal te Elbasanit eshte bere si dhurate e qeverise Japoneze. Investimi perfshin kryesisht Sherbimin e Urgjences, por edhe Repartin e Kirurgjise e Maternitetin. Nepermjet ketij investimi synohet te realizohet sigurimi i nje cilesie me te larte te sherbimit ndaj pacientit, dhe rritet siguria e jetes ne dheneien e ndihmes se pare. Investimit te Grantit Japonez per Permiresimin e Sherbimit te Urgjences, ne aparatura , perfshin: - Grafi-fluoroskopi - C-ARM - EKO - Aparate per urgjence : Monitore pacienti, EKG, Aspirator, Nebulizator, Shtrat me rrota, Defibrilator Gjithashtu eshte dhuruar edhe nje Autoambulance e re Wolsvagen e pajisur me aparaturat e ndihmes se shpejte (defibrilator, pulsoksimeter) Ndihma ka perfshire edhe repartin e kirurgjise e maternitet ku jane derguar nje Monitor pacienti, autoklave e vogel, dhe dy llamba ekzaminimi per sallen e operacionit dhe mikrokirurgji Ne total investimi kap nje vlere afersisht 50.000.000 leke te reja per spitalin tone Ky investim eshte dhurate e qeverise japoneze, e cila ka permiresuar ndjeshem sherbimin e urgjences, duke rritur sigurine e jetes ne dhenien e ndihmes se pare dhe ne perballimin sa me te efektshem te aksidenteve. Pergatiti Ing, Dorian Muzhaqi. Shef sektori i Inxhinierise Klinike , Spitali Elbasan